Dogs Plate VET Gastro plus
- monobiałkowa
- niska zawartość tłuszczu
Guarantee safe & secure checkout
Dogs Plate Vet Gastro+ to mokra karma specjalistyczna dla psów z chorobami jelit i trzustki
Karma Dogs Plate Vet Gastro to mokra, specjalistyczna pełnoporcjowa karma dla psów, z obniżoną zawartością tłuszczu, dla psów zmagających się z chorobami trzustki - zarówno ostrym jak i przewlekłym zapaleniem. Świetnie sprawdzi się też u psów, które zmagają się z enteropatiami jelitowymi.
Niska zawartość tłuszczu: tłuszcz jest trudny do strawienia przez psy z zapaleniem trzustki i może nasilać objawy. Karma powinna mieć niską zawartość tłuszczu, zazwyczaj mniej niż 10% na suchej masie. Trudnym jest znalezienie mięsa innego niż drób, który zapewni tak niski poziom tłuszczu. Mięso z kangura jest jednym z najchudszych i doskonale nadaje się dla psów z zapaleniem trzustki.
Wysoka przyswajalność: karma powinna być łatwostrawna, aby minimalizować obciążenie trzustki. Wysokiej jakości białko i węglowodany – tu źródłem jest batat zapewniają strawność i przyswajalność.
Ograniczona zawartość błonnika: w przypadku zapalenia trzustki ważne jest aby ograniczyć poziom błonnika w diecie.
W składzie karmy znajdują się:
Mięso z kangura - doskonałe źródło, lekkostrawnego, wysokiej jakości białka, o bardzo niskiej zawartości tłuszczu, a wysokiej, żelaza, cynku i witamin z grupy B
Batat to warzywo pełne witamin, lekkostrawne, zawierające niewiele błonnika, cenne źródło węglowodanów.
Mączka z kryla - źródło kwasów omega 3 oraz najlepsze źródło astaksantyny - bardzo silnego antyutleniacza.
Zalecenia:
Przed użyciem lub przedłużeniem okresu stosowania zaleca się konsultację z lekarzem weterynarii w celu ustalenia dawki. Karmę należy początkowo stosować do 12 tygodni. Psu należy zapewnić stały dostęp do świeżej wody do picia.
Skład karmy Dogs Plate VET gastro:
mięso z kangura 66%, batat 31%, mączka z kryla, węglan wapnia, algi morskie, chlorella
Zastosowane dodatki dietetyczne na 1 kg: tauryna 1000 mg, wapń 1200 mg, witamina E 25 mg
Źródło białka :mięso z kangura
Źródło węglowodanów: batat
Analiza składu:
białko 13,2%, tłuszcz 1% w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2%, węglowodany 6,4% w tym cukry 1,5%, włókno surowe 0,5%, materia nieorganiczna 0,9% wilgotność 78%, wartość energetyczna w 100g - 90 kcal
Dawkowanie: słoik 360g
waga do 5 kg - 0,3 - 1 słoika
waga 5 -10 kg - 1 - 1,6 słoika
waga 10 -15 kg - 1,6 do 2,3 słoika