Fish-4-dogs olej z ŁOSOSIA
- elastyczne stawy
- zdrowa skóra i sierść
- wspomaga serce, mózg i układ krwionośny
Guarantee safe & secure checkout
Omułek zielonowargowy inaczej nazywany małżą nowozelandzką jest idealny dla psów o zwiększonej aktywności, starszych psów i kotów lub szczeniąt w fazie wzrostu, a także w przypadku psów i kotów z nadwagą lub tendencją do otyłości. Omułek marki Icepaw nie zawiera żadnych dodatków, antyzbrylaczy i barwników.
Mączka z zielonych małży nowozelandzkich (Perna Canaliculus) to naturalny dodatek dla psów i kotów wspierający funkcjonowanie układu kostno-stawowego, jest pomocny zarówno w leczeniu jak i zapobieganiu chorobom stawów. Dbanie o stawy jest szczególnie ważne u szybko rosnących szczeniąt dużych ras, psów pracujących, psów i kotów starszych, które cierpią na związane z wiekiem problemy ze stawami, a także w przypadku psów i kotów z nadwagą lub tendencją do otyłości.
Omułek zielonowargowy to skorupiak znany również jako nowozelandzka małża zielona (Perna canaliculus). Znany jest ze swojego korzystnego działania na stawy i kości, ze względu na zawartość kombinacji siarczanu chondroityny i glukozaminy. Glukozamina naturalnie występująca w organizmie omułka odgrywa dużą rolę w tworzeniu się tkanek chrząstnych i ścięgien. Siarczan chondroityny jest natomiast bardzo ważnym strukturalnym składnikiem chrząstki stawowej. Razem te składniki odpowiadają za odbudowę chrząstki i mazi stawowej oraz ich sprężystość i elastyczność.
Omułek zielonowargowy jest bogaty także w nienasycone kwasy Omega-3, które pomagają zmniejszyć stany zapalne w organizmie; pierwiastki i minerały takie jak kwas krzemowy poprawiający gęstość kości i wpływający na budowę tkanki łącznej, żelazo, wapno, fosfolipidy, sterole i witaminy A, C, E, oraz z grupy B i D.
Skład suplementu Icepaw:
100% omułek zielonowargowy
Analiza składu:
surowe białko 53,9%, surowy tłuszcz 11%, surowe włókno 0%, surowy popiół 5,8%.
Zalecenia żywieniowe:
małe psy: ½ łyżeczki do herbaty, duże psy: 1 łyżeczka do herbaty dziennie. Podawać kilka razy w roku, przez minimum 8 tygodni.